“İŞ BAŞA DÜŞTÜ” DEDİ, TEZGAHIN BAŞINA GEÇTİ

“İŞ BAŞA DÜŞTÜ” DEDİ, TEZGAHIN BAŞINA GEÇTİ

2003
0
Paylaş

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği (KARAOVA-DER) işbirliği ile organize edilen “Bodrum Kilimleri” Sergisi BODTO Sergi Salonu’nda açıldı. Serginin açılışına katılan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bodrum’un sahip olduğu yerel ve kültürel değeri dünyaya yeter” diyerek yerel değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

Bazıları 300 yıllık olan toplam 26 kilimin görücüye çıktığı Bodrum Kilimleri Sergisinde, Bodrum’un bir zamanlar geçim kaynağı olan dokumacılıkta kullanılan dokuma tezgahı ile malzemeleri de sergilendi. Tüm kilimlerin yanında, o kilimin öyküsü ve tekniğine ilişkin bilgilerin yer aldığı notlar da iliştirildi.

Asırlık kilimleri dikkatle inceleyen Başkan Aras bir ara Karaova’dan Neşe Cangır’ın başında olduğu nostaljik dokuma tezgahının başına geçerek, ilmek attı. Bodrum’un en büyük zenginliğinin tarihinden ve kültüründen gelen gelenekleri olduğunu söyleyen Başkan Aras, bugün metropole dönüşmeye başlayan Türkiye’nin en gözde turizm merkezinde ‘yerele sahip çıkmak’ gerektiğine işaret etti. Aras, “Bodrum’u korunması,  yerel değerlerine ve kültürüne sahip çıkmakla mümkündür. Aynı zamanda, bu yarımadaya tatil yapmak ya da yerleşmek için gelen insanların Bodrum kültürüne, doğasına, denizine, mimarisine adapte olarak uyum sağlaması çok önemli. Bodrum’un kültürü dünyaya yeter. Biz bu kilimleri naftalin kokuları arasında görür, sandıklarda saklardık. Çünkü annelerimiz bunlara çocuğu gibi sahip çıkardı.” diye konuştu.

Sergiyi organize eden Etrim Halıcılık sahibi ve Karaova Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Başol, yaptığı konuşmada, halı ve kilim dokuma geleneğinin aynı zamanda turistik bir değer olduğunu da belirterek “Biz yerele sahip çıktığımız ölçüde evrensel oluruz” dedi.

Bodrum Kilimleri Sergisi 26 Temmuz’a kadar BODTO sergi alanında ziyarete açık olacak.

Paylaş
Önceki İçerikMİNİK KARTANELERİ SAHNEDE COŞTURDU
Sonraki İçerikBODRUM’DA BU YAZ “KRAFT YAŞA”
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.