10 Yıllık Üyelere Onur Ödülü
Bodrum Esnaf, Sanayi ve İş adamları Derneği (BESİAD) dernekte kayıtlı olup, onuncu yılını dolduran üyeleri şerefine bir gece düzenledi. Bodrum Ramada Otel Balo Salonu’nda
düzenlenen BESİAD Onur Gecesi’nde 43 üye onur ödüllerini aldılar. Bodrum Garnizon Komutanı Atilla Göksel Oral, Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Öztürk, ve BESİAD üyelerinin de bulunduğu geceye 200 davetli katıldı. Gecede bir konuşma yapan BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden, Cumhuriyet’in değer ve ilkelerini ön planda tutarak, 2002 Yılı’nda 10 üye ile kurulan bir dernek olduklarını söyledi. Günümüzde 200 civarında iş adamının bir araya gelerek, sektörel boyutta hizmet sunduklarını belirten Başkan Özden, ulusal ve uluslararası iş hayatına yön verip, yıllık 480 – 500 milyon liralık bir katkı ile 4500 – 6000 kişiye de istihdam yarattıklarını dile getirdi.

Demokratik bir kurum olarak, planlı gelişmeyi ileri düzeye taşımak ve yeni iş sahaları açılmasına katkıda bulunmak amacında olup, üyelerini seçerken de mesleki ahlak, güven, ilkelerinden taviz vermeyen, tarafsız, dürüst iş yapan kişileri seçtiklerini söyleyen Başkan İlhami Özden, Bünyelerinde bulunan iş kesiminin yüzde 30’u turizmle uğraşırken, yüzde 44 oranındaki üyenin de hizmet sektöründe olduğunun altını çizdi.
Özden, tarım alanında yüzde bir, inşaat alanında ise yüzde 25 oranında üretim sağladıklarını vurguladı ve Bodrum’da, tarihi doku ve değerlere sahip çıkıp, kültür ve zenginlikleri destekler düzeyde projeler ürettiklerini söyledi. “Bodrum’da kazanan ve Bodrum için harcayan iş insanı seçmeye özen gösteriyoruz.” diyerek konuşmasını tamamlayan Uğur İlhami Özden’in konuşmasının ardından, ödül törenine geçildi. Aralarında, derneği ilk kuran isimlerden Engin Olcay, Hüseyin Anıl, Durmuş Ali Öztürk, Recai Seymen, Yılmaz Algül, Aydın Doğer, Kazım Arslan, Cafer Doğan, Engin Kaplan, Kerim Cangır, Emre Köroğlu, Ahmet Gümüş, Mehmet Dağoğlu ve Süleyman Orkun BESİAD Üyeliği’nde on yılını doldurmuş işadamlarına plaketleri verildi. Konuşmalar ve plaket töreni ardından gece’de sahne alan ünlü şarkıcı Zeynep Casalini, repertuvarındaki yerli ve yabancı şarkılarıyla geceye katılanlara bir müzik ziyafeti sundu.
































