AYÇA TEKİNDOR’UN YASAK AŞKI

AYÇA TEKİNDOR’UN YASAK AŞKI

3175
0
Paylaş

Uzun zamandır Bodrum’da yaşamını sürdüren müzisyen Ayça Tekindor, Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla rehabilite edilen ve patili dostlar için yaşam koşulları iyileştirilen Torba’daki geçici hayvan bakım merkezini ziyaret etti. Tekindor, Türkiye’de ‘yasak ırk’ olarak kabul edildikleri için sahiplendirilemeyen köpeklerle vakit geçirerek “Bundan sonra her gün buradayım” dedi.

Türkiye’de üretilmesi, sahiplenilmesi, satışı ve bulundurulması yasak olan ırklar, Bodrum Belediyesi’nin Torba ve Turgutreis barınaklarında kendilerine uzanacak bir dost eli bekliyor. Yaklaşık 66 adet ‘yasak ırk’ tabir edilen can dost, sahiplendirilemedikleri için barınağın sürekli sakinleri oldu. Çoğu eğitimli olan köpekler, barınağa gelen hayvanseverlerin de göz bebeği haline geldi.

Bodrum’da yaşayan ve hayvansever kimliğiyle tanınan müzisyen Ayça Tekindor, Bodrum Belediyesi’nin Torba’daki barınağını ziyaret ederek buradaki patili dostlarla tanıştı. Belediye’nin sokak hayvanlarına yönelik geliştirdiği projelerin sıkı takipçisi olan Tekindor, barınaktaki yaşam koşullarını ve son dönemde yapılan değişiklikleri yerinde görmek ve buradaki can dostlarla vakit geçirmek için geldiği Torba barınağında, yasak ırk tabir edilen cinslere büyük ilgi gösterdi.

TEKİNDOR: YÜREĞİM PARÇALANIYOR

Türkiye’de üretimi, satışı yasak olduğu halde merdiven altı yöntemlerle üretilmeye devam eden bu ırkların büyüdüklerinde aileleri tarafından terk edildiğini ve bunun büyük bir haksızlık olduğunu söyleyen ünlü şarkıcı, “Bir canı ‘üretmek’ ne kadar yanlışsa, onları müebbet hapse mahkum etmek de o kadar büyük bir yanlış. Torba’daki barınakta durumları çok iyi, onlara çok güzel bakılıyor. Ancak onların da bizler gibi zekası, özlem duyguları var. Onlar da birer çocuk gibi koşup oynamak, sevilmek istiyor. Sahiplenilemedikleri için ufacık bir yerde müebbet cezası yemiş gibi yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar. Neden buraya bırakıldıklarını anlayamıyorlar. Yüreğim parçalanıyor” dedi.

SAHİPLENME KONUSUNDA BAŞKALDIRALIM

Yasak ırk tabir edilen cinslerin de en az diğer patili dostlar kadar cana yakın ve zeki olduğunu, yurt dışında ise özellikle dogo cinsi köpeklerin ‘bebek bakıcısı’ olarak yetiştirildiklerini anlatan Ayça Tekindor, “Sahiplendirilmelerinin yasal olmasını istiyoruz. Bu konuda gerekirse tüm hayvanseverler olarak birleşip başkaldıralım. Sesimizi duyuralım. Eğer sahiplenemiyorsak da barınakta ziyaret edip onlarla vakit geçirelim. Ben bundan sonra her gün Belediye’nin barınağına gelip, onlarla ilgileneceğim.  İnsana daha büyük bir sevgi veren başka bir canlı olamaz çünkü” diye konuştu.

Paylaş
Önceki İçerik“BODRUM’DA DAHA FAZLA MİLYON DOLARLIK PROJEYE İHTİYAÇ YOK”
Sonraki İçerikDUYGUSAL ŞİDDET PSİKOLOJİK YARALAR AÇIYOR!
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.