BODRUM BELEDİYESİ ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ KURULDU

BODRUM BELEDİYESİ ÇEVRE YÖNETİM BİRİMİ KURULDU

1492
0
Paylaş

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan, “Çevre Yönetim Birimi Yeterlilik Belgesi” alan Bodrum Belediyesi, Çevre Yönetim Birimi Şefliği kurdu. Yeterlilik belgesi, çevre ile ilgili çalışmalarda, belediyeye tüm kontrolleri yapabilme yetkisi veriyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, alınan yetki belgesinin ve kurulan Çevre Yönetim Birimi’nin etkin bir çevre yönetim anlayışı oluşturulabilmesi için önemli bir adım olduğunu belirterek, “Çevresel değerlerin ve ekolojik dengenin tahribini, bozulmasını ve yok olmasını önlemek, mevcut bozulmaları gidermek, çevreyi iyileştirmek ve geliştirmek, çevre kirliliğini önlemeye yönelik tüm çalışmaların kontrolünü sağlamak için bu birimin kurulması gerekiyordu” dedi.

Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde, 2020-40 sayı ve 06.03.2020 tarihli meclis kararı ile kurulan Çevre Yönetim Birimi Şefliği, 2872 sayılı (Değişik: 26/4/2006 – 5491) kanuna dayanılarak yürürlüğe giren “Çevre Mevzuatı” kapsamında yönetim hizmeti verecek.

Şeflik, Bodrum Belediyesi bünyesinde kurulu bulunan Asfalt Üretim Tesisi, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Mumcular Kum Ocağı tesislerinin çevre yönetimi hizmetlerinin, mevzuata uygun bir şekilde yürütülmesini, koordine edilmesini izleyecek ve yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediğini tespit edecek. Çevre Kanunu ve bu kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan düzenlemelerle, denetime tâbi tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığını değerlendirecek.

Belediye bünyesinde “Sıfır Atık Yönetim Sistemi”nin etkinliği konusunda yapılacak çalışmalarda yine Çevre Yönetim Birimi tarafından yürütülecek.

Paylaş
Önceki İçerikTÜRKİYE’NİN AŞI HARİTASI VATANDAŞ ERİŞİMİNE AÇILDI
Sonraki İçerikYIKANAN ET TÜKETİCİ SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR!
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.