


8. Uluslararası Bodrum Caz Festivali programı önceki akşam Bodrium Hotel & Spa’da havuz başında düzenlenen basın toplantısı ve plaket töreni ile duyuruldu.
Caz Derneği tarafından düzenlenen caz ve dünya müziğinin başarılı isimlerini ağırlayacak olan 8. Uluslararası Bodrum Caz Festivali 1-15 Haziran 2024 tarihleri arasında #CazEnerjisi temasıyla gerçekleşiyor.

Gençliğe fırsat yaratan Caz Festivali’nin açılışında Tahsin Ünüvar Trio ile 8. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması’nda derece elde eden Rüzgar Yıldırım sahne aldı. 6 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı keman bölümüne kabul edilen Rüzgar, pandemi döneminde gitarla kurduğu güçlü bağların ardından yeni enstrümanıyla İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı yarı zamanlı programında Cem Küçümen’in öğrencisi oldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı Gitar Bölümü’nde Ozan Sezener’in öğrencisi olan ve gitarın yanı sıra başka enstrümanlara da ilgi duyan Yıldırım; bandoneon ve klarnet çalmakta, beste ve düzenlemeler yapıyor.
Açılışta sohbet ettiğim Caz Derneği Kurucusu Özlem Oktar Varoğlu, gençliğe fırsat yaratma gayesinin bu yılki caz festivali programını oluşturmada öncelikli olduğunu söylerken gençlerin olumlu ve güzel enerjisinden hareketle bu yılın temasını #cazenerjisi olarak belirlediklerini anlattı. Caz Derneği olarak yurt içinde ve yurt dışında bu mesleği yapmak üzere caz eğitimi alan cazcılar olduğunu söyleyen Özlem Oktar Varoğlu, gençlere yol açan burs desteklerine ve festivallere devam edeceklerini müjdeledi.
“Bodrum özel bir yer, o özelliğe yakışan bir festival yapmak için çalışıyoruz, bize destek veren Belediye, kurum ve kuruluşlar ve basın da etkinliğimizi sahipleniyor, destek veren herkese teşekkür ederiz.”
Bodrumania olarak festivali takipteyiz, cazenerjisi Bodrum’a çok yakışıyor.
8. Uluslararası Bodrum Caz Festivali Programı:
1 Haziran 2024 Cumartesi – Bodrium Hotel & Spa
19:00 – Basın Açılışı ve Plaket Töreni
20:00 – Tahsin Ünüvar Trio feat. Rüzgar Yıldırım
4 Haziran 2024 Salı – Metreküp Teras Sahnesi – Midtown
20:30 – Muğla Türküleri Caz Yorumları
Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası Baş Kemancı: İrem Kırbay feat. Didem Kasal Esentürk
21:00 – Doruk Çebi “Orchestral” Trio feat. Muğla Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası
5 Haziran 2024 Çarşamba – Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü
19:30 Murat Arkan Dinletisi & BODFAD Caz Enerjisi Fotoğraf Sergisi Açılışı
20:30 Eftal Köklü ile Cazın Enerjisi Moderatör: Eren Artu
Erhan Yürüt Anısına Söyleşi
6 Haziran 2024 Perşembe – Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü
20:00 George Kontrafouris Baby Trio feat. Nestor Vassilakis | Rodos ve Güney Ege Festival Kardeşliği Konseri
21:00 Sibel Köse & George Kontrafouris feat. Dimitri Vassilakis
7 Haziran 2024 Cuma – Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü
20:30 Muğla SKÜ GSF Grafik Bölümü 8. Uluslararası Bodrum Caz Festivali Tasarım Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi
21:00 Hakan Başar Trio
8 Haziran 2024 Cumartesi – Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü
20:00 Çok Nota Samba: Nükhet Ruacan | Leyla Diana Gücük ve Nazlı Toprak
21:00 Neşet Ruacan Trio feat. Sibel Köse | Nükhet Ruacan Anma Konseri
11 Haziran 2024 Salı – Dibeklihan Kültür ve Sanat Merkezi
Loek Van Den Berg Quintet | Hollanda
13 Haziran 2024 Perşembe – Metreküp Teras Sahnesi – Midtown
20:00 Esra Gürçay Quartet
21:00 Önder Focan Trio feat. Güneş Cengiz
14 Haziran 2024 Cuma – Anthaven Aspat
21:00 Kerem Görsev Trio
15 Haziran 2024 Cumartesi – Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği
21:00 Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars
