BODRUM’DA ÇEKİLDİ, GÜNEY KORE’DE “EN İYİ” SEÇİLDİ

BODRUM’DA ÇEKİLDİ, GÜNEY KORE’DE “EN İYİ” SEÇİLDİ

19083
0
Paylaş

Reklam fotoğrafçısı, yönetmen ve yapımcı Raşit Algül’ün Bodrum’da çektiği “Ronaldo” isimli filmi, ulusal ve uluslar arası festivallerde aldığı ödüllerle başarısına  başarı katıyor.

Başrollerini Baran Yağmur, Miray Beşli Çapa, Yusuf Akgün ve Can Köker’in paylaştığı, senaryosu Avni Tuna Dilligil’e ait Ronaldo isimli kısa film, 111 Ülkeden 2807 filmin başvurduğu, Güney Kore’nin önemli film festivallerinden 17. Cheongju uluslararası kısa film festivalinde “En İyi Kısa Film” ödülünü aldı.

Tamamı Bodrum’da çekilen ve Bodrum esnaflarının da destek verdiği kısa filmin hikayesi ise şöyle;

“Ronaldo, kimsenin görmediği daha doğrusu görmezden geldiği bir çocuk olan Azad’ın hikayesini anlatıyor. Azad’ın babası savaşın ilk zamanlarında bir hava saldırısında hayatını kaybetmiştir. Babasından kalan tek şey elinden bırakmadığı futbol topudur. Babasının tek hatırası olan top, aynı zamanda futbola olan tutkusunu da temsil eder. Azad, annesiyle beraber bir tersanenin sınırına yerleşmişti ve tek amaçları vardır: Deniz yoluyla başka bir ülkeye geçebilmek.”

 



RAŞİT ALGÜL KİMDİR?

Rasit Algül, yaratıcı bir fotoğrafçı, yazar, yapımcı ve yönetmen, İstanbul’da doğdu. Kariyerine bir reklam ve ticari fotoğrafçı olarak başladı ve hem eğlence hem de pazarlama alanlarında, çok sayıda medyada önemli deneyime sahip ve çeşitli yapımcılarla çalışarak çalıştı. Uzun metrajlı filmlerde ve reklam filmlerinde yönetmen yardımcısı olarak çalışırken, birçok uluslararası yapımda da rol aldı. Kariyerine kısa film yönetmeni olarak devam ediyor.

Raşit Algül
Paylaş
Önceki İçerikMİNE ARASAN “RETROSPEKTİF” SERGİSİ AÇILIYOR
Sonraki İçerikPAZARINI SEÇ, SAĞLIKLI TÜKETİME GEÇ
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.