GİRİŞİMCİLİK VE TEKNOLOJİ ADINA

GİRİŞİMCİLİK VE TEKNOLOJİ ADINA

1172
0
PAYLAŞ
Teknoloji ve Girişimcilik Konferansı WEBRAZZI Summit, Prompting Brands oturumu

Teknoloji ve Girişimcilik Konferansı WEBRAZZI Summit  23 Ekim’de İstanbul’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.  Teknoloji ve girişimciliğin nabzının tutulduğu konferansı Bodrumania takipçileri için izledik.

e-ticaretten fintech’e, dijital pazarlamadan yapay zekaya ve  sürdürülebilirliğe kadar geniş bir yelpazede konuların ele alındığı zirvede yapay zeka ve start up’lar işin neresinde notlarımızı sizler için derledik. 

BANKACILIKTA YAPAY ZEKA

İkinci Yüzyılın Bankacılığı başlıklı oturumda Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle bankacılık uygulamalarının ötesinde değer yaratabilmek için start up işbirlikleri ile yoğun şekilde çalıştıklarını anlattı. Yapay zeka botlarından bir takım kurmayı hayal ettiğini dile getiren Sezgin Lüle,  İş Bankası’nın 100.yılını kutladıkları bu yıl İşCep’in dünyanın en iyi mobil banka uygulaması seçildiğini söyledi. Yapay zeka destekli bir yatırım ve kredi asistanına sahip olduklarını anlatan Sezgin Lüle, “İşCep’in akıllı ve kişiselleştirilmiş  10.0 versiyonuna Kasım ayında geçmeyi hedefliyoruz” dedi. 

YENİ DÖNEMİN LİDERLERİ YAPAY ZEKAYI NEREDE KULLANIYOR? 

Günlük ve iş yaşamında  yapay zekadan sıklıkla faydalandığını söyleyen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Melisa Sabancı Tapan, iş yerinde sunumlar için, e-posta yazarken ya da günlük planlamaya ilişkin yapay zeka uygulamalarını kullanıyor. “Teknoloji ve Dönüşüm: Yeni Dönemin Liderleriyle Geleceğe Bakış” başlıklı oturumda söz alan Melisa Sabancı Tapan “Dünya Ekonomik Forumu’nun açıklamasına göre yapay zekanın dünya ekonomisine katkısı var” ancak diğer yandan “yapay zeka harcadığı enerji miktarının yüksekliği ile de olumsuz bir yerde duruyor” dedi. “Bilim insanlarının bugünlerde kurumlara duyulan güvenin, siber zorbalığın, sosyal kopukluğun sorgulandığını anlatan Melisa Tapan, CERN ziyaretine ilişkin gözlemlerini aktararak kuantum teknolojisinin önümüzdeki beş sene içinde hayatımıza entegre olacağını söyledi. 

GİRİŞİMCİLİK VE YENİ EKONOMİDE YAPAY ZEKA 

Girişimcilik ve Tutunma Stratejileri konulu oturumda Tüpraş’tan Levent Zağra “Faydası ne olacak?” düşüncesiyle teknolojiyi kullanıma aldıklarını söyledi.  Teknolojinin ve sektörlerin nereye gittiğini anlamak için start up işbirlikleri yaptıklarını aktardı. Bu sayede Tüpraş’ta buhar kaçaklarını tespit eden bir sistem kullanmaya başladıklarını söyledi. 

Otokoç Otomotiv’den İnan Ekici “Varolan işleri büyütmek için teknolojinin geldiği yeri kullanıyoruz, start up’lara 3 yatırımımız var. Start up’ların şirkette kültür dönüşümüne aracılık ettiği için önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.   

Anadolu Efes’ten Onur Altürk “2018’den beri Efes Girişim Atölyesi ile dertlerimizi kendi çalışanlarımızdan dinliyoruz, 500’den fazla proje gelmiş, çalışanlarımıza kulak veriyoruz.  Mentor atıyoruz, git bu projeyi geliştir gel diyoruz.”  Kurum içinde yapılanan bir diğer platform “Açık İnovasyon Platformu” ile de yüz elli start up’la görüşme yaptıklarını bunlardan 10’u ile test sürecine girildiğini ve süreçten 2 satın alma çıktığını anlattı.  

Teknoloji ve Girişimcilik Konferansı WEBRAZZI Summit, Prompting Brands oturumu

ARTIK HER ŞEYİN ASİSTANI VAR

Tuğçe İçözü moderatörlüğünde gerçekleşen Prompting Brands oturumunda konuşan ConsciousLab kurucusu Kayhan Dural “Bu yıl ürettiğimiz her şeyin üretilme metodunun değiştiği bir yıl olarak tarihe geçecek, yapay zekanın insanlara ihtiyacı olacak, önümüzdeki zamanda da yaratıcılık kaybetmeyecek kazanacak” şeklinde konuştu.Yapay zeka kullanımlarının müşteri odaklı olduğunu anlatan Gül Sağır Aydın TürkNet’te teknoloji şirketi olma hedefiyle yeni yapay zeka modelleri ve yeni yapay zeka yeteneklerinden faydalanıldığını dile getirdi.  “Dev bir yapay zeka ekibimiz var” dedi. “Elimizde inanılmaz bir veri bankası ve ses verisi var, Atatürk’ün sesini yapay zeka ile oluşturduk” diye konuştu. Aynı oturumda Migros adına konuşan Süreyya Bayraktaroğlu Hazır Sepet uygulamasından söz ettiği konuşmasında operasyonel verimlilik adına müşteriye dokunan taraflarda yapay zekayı kullanıyoruz dedi.

5 DAKİKA ARA VERMEYİ KENDİNİZE ÇOK GÖRMEYİN!

İnovasyon, Sağlık ve Dayanıklılığın konu edildiği oturumda iş ve çalışma temposu içinde 5 dakika ara vermeyi kendimize çok gördüğümüz için sürdürülebilir bir dayanıklılıktan söz edilemediğinin altı çizildi. Kendimize çok gördüğümüz beş dakika molaları veremediğimiz için bir süre sonra bedensel ve zihinsel olarak burnout / tükenmişlik noktasına geliyoruz, halbuki  mevcut rutinde değiştirebileceğimiz çok basit değişikliklerle içsel dayanıklılığımızı sürdürülebilir kılabiliriz.  

-Çalışırken kısa molalar VERİN 

-Gün doğumu ile kalkın, kendinize o eşsiz zamanı tanıyın.

-Sabah uyanır uyanmaz telefona BAKMAYIN

-Mutlaka YÜRÜYÜN Silikon Vadisinde herkes yürüyor 🙂

-Kendinizi, gününüzü otomatiğe BAĞLAMAYIN, farkında olun, yediğiniz lokmanın, yaptığınız işin, verdiğiniz reaksiyonların FARKINDA OLUN. Bunları yapmak için terapistlere ya da spor salonlarına para dökmeye gerek yok, farkındalık geliştirin kendiniz yapın!

 

YORUM YOK

BİR CEVAP BIRAK

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.