Resim Eğitimi Bob Ross’dan!

Resim Eğitimi Bob Ross’dan!

7008
1
Paylaş

9 yaşında Trt 2 de 30 dakika içerisinde harika doğa resimleri yapan dünyaca ünlü ressam Bob Ross’u taklit ederek başlayan resim tutkusunu profesyonel olarak devam ettiren Ressam Yasemin Özdere, geçtiğimiz gün yeni sergisini sanat severlerin beğenisine sundu. 11-25 yaş arasında yaptığı eserlerden oluşan ve “Eskiz Defteri” ismini verdiği sergisini Gündoğan Costa Farilya Hotel’de açan Yasemin Özdere, sergisini kendisine inanan ve bu sergiyi açmasını sağlayan arkadaşlarına ithaf etmiş. Sergisi hakkında açıklama yapan sanatçı, 15 eserden oluşan sergisi hakkında şunları söyledi;

Yasemin Özdere
Yasemin Özdere

“Resim tutkum 9 yaşında televizyonda hepimizin bildiği Bob Smith ile başladı. 11 yaşındayken yaptığım çalışmalarımı değerlendiren ve yetenekli olduğumu düşünen resim öğretmenim tarafından keşfedildim diye bilirim. Bu yeteneğimi keşfeden öğretmenim tarafından 3 yıl, sadece karakalem dersi alarak çalışmalarıma daha profesyonel bir platforma taşıdım. Kocatepe üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun olmama rağmen, iş hayatına turizm sektörüne hızlı bir giriş yapmam sonucunda sevmiş olduğum bu sektörde başarılı giden bir kariyer birikimi yapmaktayım. Palmarina Hotels Supervisor,-Highlight Hotel’de Ön buro müdürlüğü yapıp, Bakü Fair Mont Hotel’de Organizayon müdürü olarak gectiğimiz kış görev yaptım. Rusya ve Azerbaycan da tamamlamış olduğum mesleki eğitimlerden sonra bu yaz açılacak olan Nikki Beach Resort Hotel’e Senior Koordinator olarak çalışmaya başladım. Bu kadar yıl gerek eğitim, gerek turizm sektöründe olmam resim ile olan bağımı hiç koparmadi.
Resim tutkuma şahit olan yakın arkadaşlarımın desteği ve bana olan inancı ile 11 yaşından beri yapmış olduğum resimleri bu gün sergileme fırsatım oldu. Bu bir hayaldi benim için ve onların destekleriyle, beni cesaretlendirmesiyle de bu sergiyi açma imkanım oldu.”

1990 Niğde doğumlu sanatçının uzun bir bekleyişin ardından 11-25 yaş arasında yaptığı çalışmalarından oluşan ve 15 eserin yer aldığı “Eskiz Defteri” isimli sergisi 30 Nisan tarihlerine kadar, Costa Farilya Hotel’de gezilebilecek.

Paylaş
Önceki İçerikHer Şartta Pozitif Kalmanızı Sağlayacak 10 Basit Öneri
Sonraki İçerikAhmet Alankuş’un “Zamanaşımı”
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

1 Yorum

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.