DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’BODRUM’DA KUTLANDI

DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’BODRUM’DA KUTLANDI

1200
0
Paylaş

Bodrum’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95. yıl dönümü kutlandı. Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da katıldığı kutlamaların vurgusu ‘Mavi Vatan’ oldu.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95. yılı vesilesiyle Bodrum’da tören ve etkinlikler düzenlendi. Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı’naait botla denize açılan ilçe protokolü deniz şehitlerinin anısına çelenk bıraktı. Ardından, Bodrum Belediyesi ve İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Trafo Kafe’de düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi. Etkinlik, Ender Kasal’ın mini konser dinletisiyle başladı.

Uluslararası yarışmalarda dereceye giren Bodrumlu genç yelkencilere, İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç tarafından hediyeleri takdim edildi. İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Dinç, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün denizciliğinin, Türk’ün milli ülküsü olduğunu belirtti ve bu anlayış doğrultusunda ülkemizin ve denizciliğimizin kazanımlarından bahsetti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da, toprak bütünlüğünün sadece karadan ibaret olmadığını, hava ve deniz sahasıyla bir bütün olduğunu ifade ederek sözlerine başladı. Aras, denizlerimize ve deniz sınırlarımıza sahip çıkmanın önemini vurgularken, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 350 yıldır kapitülasyonlarla denizlerdeki hakimiyet hakkımızın verilmesine karşı Kabotaj Kanunu’nu ilan etmiş ve demiş kibundan sonra Türk denizlerinde Türk denizcilerimiz hakim olacaktır, ticaret yapacaktır ve 1 Temmuz 1926’dan itibaren artık denizlerimizden tamamen Türk hakimiyetine geçilmiş” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ARAS’TAN MAVİ VATAN VURGUSU

Konuşmasına ‘Mavi Vatan’ konseptinin önemine değinerek devam eden Başkan Aras, Bizde bunun karşısında Cem Gürdeniz amiralimin o büyük öngörüsüyle ve hükümetimizin bu konuyla aldığı kararla beraber ‘Mavi Vatan’ konseptiyle çok büyük bir adım attık. Mavi Vatan bize denizlerin ne kadar önemli olduğunu tekrar gösterdi. Mavi Vatan mücadelesinin çok önemli olduğunu biliyorum, çok önemsiyorum. Biz bu topraklara hakim olmak istiyorsak denizlerimize hakim olacağız, kara sularımıza hakim olacağız, hava sahamıza hakim olacağız, misak-i milli sınırlarımıza hakim olacağız”diye konuştu.

‘’BODRUM’DA KORSAN TEKNELER İSTEMİYORUZ’’

Bodrum’a ve denizcilik kültürüne yakışmayan günlük tur teknelerine tepki gösteren Başkan Aras, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu denizler su birikintisi değil. Bu denizler ekmek teknesidir, ekmek kapımızdır bizim, yaşam kaynağımızdır. Bunu da böyle bilmek lazım. Şu anda da denizcilerimiz bunu çok iyi biliyorlar. Bodrum bütün Türkiye’de hatta dünyada şuanda bile karşımda duran eşsiz güzellikteki guletleriyle, ayna kıçlarıyla, tırhandilleriyle dünyaya haykırıyor. Ben bu işin sahibiyim diyor. Ancak son yıllarda Bodrum’da korsan tekneler türedi, kentimize, dokusuna, deniz kültürüne hiç yakışmayan tekneler. Biz o tekneleri Bodrum’da istemiyoruz”

Konuşmasına herkesin Kabotaj Bayramı’nı kutlayarak başlayan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da kabotajın milli egemenliğimizin unsuru olduğuna dikkat çekti.

Paylaş
Önceki İçerikMOOD BODRUM, DJ BURAK YETER İLE AÇILIYOR!
Sonraki İçerikANAOKULU EĞİTİMİNDE TÜRKİYE’DE BİR İLK
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.