ENGELSİZ YAŞAM MUĞLA’DA ÖRGÜTLENDİ

ENGELSİZ YAŞAM MUĞLA’DA ÖRGÜTLENDİ

2202
0
Paylaş

Muğla Engelsiz Yaşam Platformu Örgütlenme çalışması tamamlandı.

Engellilerin sorunlarının çözüme ulaştırılması ve daha erişilebilir bir Muğla yaratmak amacıyla Engelim Olmayın Derneği olarak Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı proje desteğine başvuruda bulunduk. Başvurumuz Şubat 2019 tarihinde kabul oldu. Proje ortağımız Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz  ”Muğla Engelsiz Yaşam Platformu” çalıştayı 2 günlük yoğun katılımla tamamlandı.

Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı finansmanı ile 19-20 Nisan tarihleri arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi ortaklığında engellilerin sorunlarının çözüme ulaştırılması ve daha erişilebilir bir Muğla yaratmak amacıyla ”Muğla Engelsiz Yaşam Platformu” örgütlenme çalışması yapıldı.

İl genelinde engellilik konusunda çalışan derneklerin ve kamu kurum temsilcilerinin yer aldığı 2 günlük çalıştay sonunda ”Muğla Engelsiz Yaşam Platformu” kurulması ortak bir kararla kabul edildi. Platform içerisinde oluşturulan Eğitim ve Aile Sorunları, Toplumsal Algı Boyutunda Engellilik Kavramı, Erişilebilirlik ve Ulaşım Sorunları, Sağlık-Spor ve Beslenme Sorunları, İstihdam-Sosyal Güvenlik- Vergi Avantajları ve Engelli Turizmi, Hak Savunuculuğu-İstismarın Engellenmesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Gücü konularında gruplar kuruldu ve sivil toplum örgüt temsilcilerinin bu konularda örgütlenerek sorun çözümünde itici güç olması kararı alındı.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Engelim Olmayın Derneği Başkanı Dilek Dündar;  “Çalıştaya katılımın bu kadar yoğun olması oldukça memnuniyet verici. Engellilik konusunda çalışma yapan kamu kuruluşlarının tamamı neredeyse katıldı. İlimizde faaliyet gösteren engelli derneklerinin de hepsi burada. Kamu ve STK’lar işbirliği içerisinde çalışırlarsa, engelsiz bir Muğla hedefimize en kısa sürede ulaşabiliriz” dedi.

Paylaş
Önceki İçerikKADINSAN YAPARSIN! BODRUM’DA
Sonraki İçerikEN GÜZEL ŞARKILAR PATİLİLER İÇİN
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.