İDİL BİRET DOĞUM GÜNÜNÜ SAHNEDE KUTLADI!

İDİL BİRET DOĞUM GÜNÜNÜ SAHNEDE KUTLADI!

2671
0
Paylaş

20. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, geçtiğimiz Cuma akşamı sahnesinde, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde, Türkiye’nin dünyaca ünlü piyanisti İdil Biret’i ağırladı. Biret , biletleri günler öncesinden tükenen konserinde sanatseverlere unutulmaz müzik ziyafeti sundu. Konserin unutulmaz anlarından biri ise usta sanatçıya sahnede yapılan doğumgünü sürprizi oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali sahnesinde birbirinden ünlü sanatçıları ağırlamaya devam ediyor.

Müzik şöleni, Barbaros Büyükakkan ve Selim Bölükbaşı’nın ardından sahnesinde, dünyaca ünlü piyanistimiz İdil Biret’i ağırladı.

Geçtiğimiz cuma akşamı Antalya Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşan İdil Biret’in merakla beklenen konserine sanatseverler yoğun ilgi gösterirken, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne alan Biret, dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.  Bu yıl 70. sanat yılını kutlayan efsane piyanist, unutulmaz konserinde F. Liszt’in 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi.

DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ!

Sahne öncesi doğum günü nedeniyle usta piyaniste pastayla sürpriz yapan orkestra ve festival ekibi, sahnede de Biret’in doğum gününü kutlamayı unutmadı. Festivalin idari direktörü Cansel Çevikol Tuncer teşekkür plaketi vermek üzere sahneye çıktığında ‘İdil Hanım’a bir de sürprizimiz var. Kendisinin doğum gününü burada hep birlikte kutlamak istiyoruz. Bizim için bu özel ana tanık olmak büyük mutluluk’ dedi. Orkestranın doğum günü şarkısı eşliğinde kesilen pastaya misafirler dakikalarca alkışlarıyla eşlik ettiler.

 

4 KEZ BİS YAPTI!

Konser sonunda seyirciler tarafından 6 kez sahneye davet edilen usta sanatçı, 4 kez bis yaptı. Seyirciler konser sonunda da İdil Biret’i dakikalarca ayakta alkışladılar.

Usta piyanist, gecenin sonunda sevenleri için cd ve kitaplarını imzaladı.

Paylaş
Önceki İçerikDERYA GÜNCAN’DAN MESLEKTAŞLARINA ŞİİR GİBİ KUTLAMA
Sonraki İçerikTERK EDENE 10 BİN LİRA CEZA, KÖTÜ MUAMELEYE 2 YIL HAPİS!
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.