TARİHİ OKULA VALİLİK EL ATTI

TARİHİ OKULA VALİLİK EL ATTI

1971
0
Paylaş

Muğla Valisi Esengül Civelek, okul ziyaretleri sırasında Cumhuriyet tarihinde Muğla’da yapılan ve ilk okul olan Atatürk İlkokulu’nun yıpranmışlığını görünce bu durumu gündemine aldı. Tescilli yapı niteliği taşıyan okulun restore edilmesi için talimat veren Civelek, bu durumun Cumhuriyet tarihindeki Muğla’nın ilk okuluna yakışmadığını dile getirdi.

1932-1933 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan ve ilk kayıt yaptıran 1 numaralı okul öğrencisi olan ve Muğla’daki huzurevinin kuruluşunda da büyük emeği geçen Hasan Nuri Öncüer’in okuduğu Muğla Menteşe Atatürk İlkokulu’nda, Muğla Valisi Esengül Civelek’in talimatıyla yılların verdiği yıpranmışlık sonucu restorasyon çalışmaları başlamıştı. Atatürk İlkokulu’nun, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yeniden eğitim faaliyetlerine başlayacağı öğrenildi.

Restorasyon Bedeli 967 Bin TL

Tescilli yapı niteliğinde olan Atatürk İlkokulu’nun restorasyonu için Muğla Valisi’nin onayı ile Kültür Varlıkları Katkı Payı hesabından ödenek ayrılarak; Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından restorasyon süreci başlatıldı. Atatürk İlkokulu restorasyon işi için Muğla Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’ndan 20 Haziran 2018 tarih ve 6893 sayılı Kurul kararı ile basit onarım izni alındı. YİKOB tarafından yaklaşık maliyeti hazırlanarak 1 Kasım 2018 tarihinde ihalesi yapılan restorasyon işi, 967 bin 30 TL bedel ile 14 Aralık 2018 tarihinde sözleşmeye bağlandı.

Okul Girişi Engellilere Uygun Düzenlenecek

Sözleşme kapsamında okulda yapılacak restorasyon çalışmalarının detayları şu şekilde; “Binanın çatısı, ısı ve su yalıtımı sağlanacak şekilde tamamen yenilenecek, binadaki özelliğini yitirmiş kapı ve pencere doğramaları aslına uygun olarak değiştirilecek,yağmurdan zarar gören üst kat ahşap tavanı aslına uygun olarak yenilenecek, alt kat ahşap tavanı ise aslına uygun olarak değişim yapılmaksızın restore edilecek, zaman içerisinde deforme olan alt kat koridor zemini aslına uygun şekilde yenilenecektir,sınıf zeminlerinde özelliğini yitirmiş olan laminant parkeler yenilenecektir,dış cephe boyası yapılacak,elektrik ve güvenlik kamera sisteminin tamamı yenilecek, elektrik sistemi ve sınıf içi işlerde Fatih Projesi referans alınacak,tüm koridorların ve sınıfların kirlenmiş boyaları temizlenerek ve yeniden boyanacak, bina girişi, çevre duvar tadilatı ve bahçe içi çevre düzenlemesi yapılacak.” Ayrıca okulun girişi yasa gereği engellilerin girişine uygun hale getirilecek.

Muğla Valiliği’nden verilen bilgiye göre; Atatürk İlkokulu’nun restorasyon çalışmalarının yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde tamamlanacağı ve 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yeniden eğitim faaliyetlerine başlayacağı öğrenildi.

Paylaş
Önceki İçerikÇİÇEĞİ BURNUNDA ÇİFT BODRUM’DA TATİLDE
Sonraki İçerikYENİ MEZUN SANATÇILAR SERGİ AÇIYOR
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.