BODRUM KALESİ İÇİN KONFERANS

BODRUM KALESİ İÇİN KONFERANS

2264
0
PAYLAŞ

Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı bünyesinde bulunan Herodotos Tarih Araştırmaları Merkezi’nin “Tarih Konferansları” dizisi içinde, Nezih Başgelen tarafından, “Kaleli Yerleşimleriyle Türkiye ve Bodrum Kalesi” konulu bir konferans düzenleniyor.

Bodrum Belediyesinin destekleri ile, 05 Ocak 2019 Cumartesi günü saat 14 00’de Bodrum-Konacık Herodot Kültür Merkezinde düzenlenecek olan konferans, ülkemizde 1978 yılından itibaren ilk popüler süreli yayın olan Arkeoloji ve Sanat Dergisi’nin sahibi, arkeoloji, sanat tarihi, etnografya, turizm, tarihi ve doğal çevrenin korunması hakkında bine yakın yayınlanmış çalışması bulunan, Unesco Türkiye Milli Komisyonu üyesi olan Nezih Başgelen, “Kaleli Yerleşimleriyle Türkiye ve Bodrum Kalesi” konulu konferansı ile bu yöndeki bilgi, birikim ve çalışmalarını Bodrumlularla paylaşacak.

 

Nezih Başgelen

Nezih Başgelen Kimdir?

1978’de alanında ülkemizdeki ilk popüler süreli yayın olan “Arkeoloji ve Sanat Dergisi”ni çıkardı ve bugüne kadar başarıyla yayınını sürdürdü. 1982’de kurduğu “Arkeoloji ve Sanat Yayınları”, yurdumuzun zengin tarihi eserleri, eski uygarlıkları hakkında araştırma, inceleme, el kitapları, kataloglar, gezi rehberleri gibi 21 temel dizi üzerinden 800’e yakın başvuru eserinin yayımını gerçekleştirmiştir. 1986’da Türkiye’nin tarihi doğal ve turistik değerlerine dönük hizmet veren görsel doküman arşivini (Celsus Picture Library) oluşturdu. Ülkemizin zengin arkeolojik potansiyelini sistematik bir şekilde fotoğraflarla belgeledi. Bu konuda saygın bir başvuru kaynağını oluşturdu. Türkiye ile ilgili eski seyahatname, resim, belge, kitap ve haritaları topladı. Yabancı ülke müzelerindeki ve arşivlerindeki Türkiye’den giden eserleri belgelemeye çalıştı. Çocuklara yönelik tarihi eserleri ve eski uygarlıkları sevdirmeyi amaçlayan eğitici boyama kitapları projesini başlattı. Ülkemiz insanına eski kentleri ve harabeleri tarihi ve doğal çevre değerlerini sevdirmeyi ve bilinçlendirmeyi amaçlayan kültür turlarını organize etti ve bizzat gerçekleştirdi. Trakya ve Anadolu’da özellikle Doğu Anadolu’da yaptığı araştırma ve inceleme gezilerinde pek çok bilinmeyen kalıntı, anıt ve arkeolojik yerleşmeyi belgeleyerek bilim dünyasına tanıttı. Arkeoloji, sanat tarihi, etnografya, turizm, tarihi ve doğal çevrenin korunması hakkında yayınlanmış bine yakın çalışması vardır.

T.C. Kültür ve Turizm bakanlığı III. Milli Kültür Şurası  Kültür Varlıkları, Müzeler ve Arkeoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı,

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu üyesidir.

YORUM YOK

BİR CEVAP BIRAK

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.