BODRUM’DA BÜYÜK BULUŞMA

BODRUM’DA BÜYÜK BULUŞMA

2338
0
Paylaş

İlk Dernek girişimcisi merhum Süleyman Gök’ün kızı Yüksel Yüceoral ve torunu Demet Yüceoral Bodrum İşitme Engelliler Derneği’ne bir ziyarette bulundu.

Yıllarını sağır ve dilsiz camiasına emek vererek geçirmiş, bu kişileri topluma kazandırmak için çorap atölyeleri, marangoz atölyeleri açarak gibi istihdam etmek üzere bir çok girişimlerde bulunan Süleyman Gök, aynı zamanda açtığı okul ile bir çok işitme engelliye eğitim vererek okumalarını sağlamasıyla engelli bireylerin topluma kazandırılmasında önderlik etmesiyle biliniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bodrum İşitme Engelliler Derneği Bakanı ve işitme engelliler tercümanı Gülsem Talay şunları söyledi;

“İşitme Engelliler camiasının Atatürk’ten sonra gelen önderi, öğretmeni, ilk Dernek girişimcisi merhum Süleyman Gök’ün kıymetli kızı Yüksel Yüceoral ve torunu Demet Yüceoral Bodrum İşitme Engelliler Derneği’nde ağırlayarak, bir ilki yaşadık, yaşattık. Bu çok önemli ziyaretleri için kendilerine çok teşekkür ederiz..
Süleyman Gök yıllarını Sağır ve dilsiz camiasına emek vererek geçirmiş, bu kişileri topluma kazandırmak için çorap atölyeleri, marangoz atölyeleri açarak gibi istihdam etmek üzere bir çok girişimlerde bulunmuştur. Ayrıca Aksaray’da açmış olduğu okulda bir çok işitme engelliye eğitim vererek okumalarını sağlamıştır. Yüksel Yüceoral görme engelli ve piyano hocası annesi ve işitme engelli ve işitme engellilerin hayatlarındaki tüm mücadelelerinde önderlik eden Babasından aldığı feyz ile hayatında başarılı adımlar atmak için gayret etmiş bir birey.

Babamın yakın arkadaşı olan aynı zamanda Annemin ve babamın nikah şahidi Süleyman Gök ile 14 yaşıma kadar tanımaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum. Süleyman Gök’ün kabrinin Eyüp’te olduğu biliniyor. Fakat hangi mezarlık olduğu bulunamamıştır. Bundan sonraki hedefimiz kızı Yüksel Hanımla yerini bularak kabrini yaptırarak gelecek nesillere unutturmamak için girişimde bulunulacaktır.”

Dernek ziyaretine Müzeyyen – Yusuf Öztürk, Turhan – Deniz Borak Melikşah Aydın – Özgül Aksu, Mustafa Aybar, Bahadır Can, Billur – Fikret Taşkoparan, Korin Molina, Serpil – Süha Bilgin, Didem – Begüm Soysal, Rahmi Bayram gibi Dernek üyeleri katıldılar.

 

Dernek üyeleri ile bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu ve babasıyla ilgili güzel söyleşiden dolayı onore olduğunu ifade eden Yüksel Yüceoral yaşadığı güzel günün ve ortamdaki kişilerinde babası ile yaşadıkları anıları, bilgileri ile pekiştirilerek güzel bir gün yaşadığını belirtti.


Süleyman Gök: 1904-1979 yılları arasında yaşamıştır. 1938 de Atatürk’le görüşmüş ve Atatürk’ün “senin yolun açık bu yolda devam et” demesi üzerine bütün mücadelesini camiaya neler yapabilirim ve yapması gerekenleri listeleyerek yoluna ve mücadelesine yılmadan devam etmiştir.

Paylaş
Önceki İçerikYAHŞİ’DE “YAHŞİCE” BİR RESTORAN
Sonraki İçerikYÜZLERCE KİŞİ AYNI ANDA ZEYBEK OYNAYACAK
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.