KADINLAR GÜNÜNDE DUYGU ASENA SERGİSİ

KADINLAR GÜNÜNDE DUYGU ASENA SERGİSİ

3640
0
Paylaş

Ünlü yazar Duygu Asena’nın ablası Gülev Üze ve kardeşi İnci Asena’nın öncülüğünde, Yurdagül Arslan’ın Küratörlüğünde, Asena’nın arşivinden fotoğraflar sanatseverlerle buluşuyor.

Gazeteci Yazar Duygu Asena’nın arşivinden çıkan, sanat ve magazin dünyasının ünlülerinin, dünya liderlerinin de içinde olduğu, 30 fotoğraftan oluşan, sergi genç yaşta kaybettiğimiz Duygu Asena’nın doğumgünü anısına ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için muhteşem bir seçki ile sanat severler ile buluşuyor.

8 Mart 2019 Saat 15.00’da açılış kokteyli ile başlayacak olan sergi, D-Marin Turgutreis Barcelona Cafe’de gerçekleşecek..

DUYGU ASENA KİMDİR?

Duygu Asena, Türk gazeteci ve yazar. Atatürk’ün yaveri ve dönemin CHP milletvekili olan Ali Şevket Öndersev’in torunu olarak İstanbul’da doğdu. Orta öğrenimini Kadıköy Özel Kız Koleji’nde tamamlamasının ardından İstanbul Üniversitesi Pedagoji bölümünde eğitim gördü. 19 Nisan 1946’da doğan Duygu Asena, Türkiye’deki kadın hareketinin öncülerinden kabul edilir.

İstanbul Üniversitesi Pedagoji bölümünü bitirip bir süre bu alanda çalıştıktan sonra gazeteciliğe yöneldi. 1972 yılında ilk yazısı Hürriyet gazetesinin Kelebek ekinde yayınlanan Duygu Asena, daha sonra çeşitli gazetelerde yazar ve muhabir olarak görev yaptı. 70’lerin sonunda Kadınca, Onyedi, Ev Kadını, Bella Bayan, First gibi pek çok kadın dergisini yönetti. Aynı zamanda Söz, Sabah, Güneş, Milliyet ve Habertürk gazetelerinde de köşe yazarlığı yaptı.

1987 yılında yayınlanan “Kadının Adı Yok” isimli ilk kitabı bir yıl içinde 40 baskı yaparak rekor kırdı. Ancak daha sonra Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından muzır bulunarak satışı sınırlandırıldı, poşet içinde satılmaya başlandı. Daha sonra Duygu Asena’nın açtığı dava ile kitap yeniden serbest olarak satılmaya başlandı. Kadının Adı Yok ayrıca Hollanda, Almanya ve Yunanistan’da da tercüme edilerek yayınlandı. Kitap Atıf Yılmaz tarafından sinemaya da uyarlandı.

Yakalandığı amansız hastalık nedeniyle 30 Temmuz 2006 yılında yaşama gözlerini yumdu.

Paylaş
Önceki İçerikARAS ESNAFLARI DİNLİYOR
Sonraki İçerik26 MİLYON TL BODRUM’A GELDİ
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.