TED BODRUM, İŞ İNSANLARINA SERTİFİKA VERDİ

TED BODRUM, İŞ İNSANLARINA SERTİFİKA VERDİ

887
0
Paylaş

 

TED Bodrum Koleji ile Bodrum Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (BESİAD) kurumsal iş birliği içerisinde hayata geçirdikleri “Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı” kapsamında sertifika töreni gerçekleştirildi

TED Bodrum Koleji konferans salonunda düzenlenen törene TED Bodrum Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Erken, BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, firma temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

BESİAD ve TED Bodrum Koleji’nin girişimi ile hayata geçirilen proje kapsamında yaz tatillerini çalışarak geçiren 53 TED Bodrum Koleji öğrencisi, projeye destek veren 36 işyerinde çeşitli meslek dallarında gözlem yapma imkanı buldu. Bu program sayesinde öğrenciler işyeri ortamında bulunarak, iş hayatına dair organizasyonların işleyişinden üretim aşamasına kadar tüm alanlarda aktif katılım sağlayıp hızla gelişen modern iş dünyasını yakından tanıma fırsatını elde etti.

Neslihan Nazlıoğlu, Erdem Erken

TED Bodrum Koleji konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika töreni, Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programı’na katılan öğrencilerin deneyimlerini anlattığı video gösterimi ile başladı.

Ardından bir konuşma yapan TED Bodrum Koleji Okul Genel Koordinatörü Meryem Ebrem, programın öğrencileri okuldan çıkmadan önce hayata hazırlamak için oluşturulduğunu söyleyerek programın amacını şu şekilde ifade etti:

“TED Bodrum Koleji Yaşam Deneyimi ve Meslek Gözlemi Programının amacı, yaşamında katma değer yaratabilen, topluma faydalı, donanımlı, bilgi ve becerilerinin farkında olan, iş hayatının dinamiklerini bilen ve adapte olabilen bireyleri geleceğe ve geleceğin mesleklerine hazırlamaktır. Bu çalışmada “İş/Meslek Bilgisi”, “Kendini Tanıma”, “Kariyer Tercihi”, “Kariyer Planı Oluşturma Yolları” ve “Mesleki Konuları Takip Etme” boyutlarında öğrencilerimiz deneyim kazanmaktadırlar.”

BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu ise konuşmasında; BESİAD ailesi olarak projeye gönülden inandıklarını belirterek öğrencilerin iş yaşamına hazırlanırken ayaklarının yere basması açısında önemli ve çok kıymetli bir proje olduğunu söyledi. Projenin gençlerin sorumluluk, üretkenlik, yaratıcılık gibi değerleri ve iletişim, zaman yönetimi gibi becerileri kazanmalarının ancak bu gibi fırsatlarla mümkün olacağına inandığını belirten Nazlıoğlu; “Türkiye’deki tüm okulların projeyi örnek almasını gönülden diliyorum” dedi.

Konuşmacıların ardından programı başarıyla tamamlayan öğrencilere ve projeye destek veren işletme yetkililerine teşekkür edilerek sertfikaları takdim edildi.

 

Tören programı çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Paylaş
Önceki İçerikÖZELLİKLE İÇ SAHADA TEHLİKELİ BİR TAKIMIZ…
Sonraki İçerik500 YILLIK TARİHİ SARNICI, MUHTEŞEM BİR KONSEPTE DÖNÜŞTÜRDÜ
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.