BU FESTİVALDE BODRUM VAR

BU FESTİVALDE BODRUM VAR

3820
0
Paylaş

Ortakent Yahşi Yalısını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) tarafından Ortakent köy meydanında düzenlenen “ACI OT” festivali yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras’ın da kurucusu olduğu ve başkanlığını yaptığı Oyder tarafından bu sene 2.si düzenlenen Acı Ot Festivali son yılların en çok ilgi gören festivali oldu. Ege’nin Bodrum’la bütünleşmiş yöresel lezzetlerini, el emeği göz nuru yöresel tasarım ve ürünleri görücüye çıkartmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen festivalde yöre halkının hazırladığı Bodrum’a özel Kenker, Enginar dolması, Acıot Gavurması, Deve kenkeri dolması, Körek mantarı,Kuzu göbeği, Tilkişen Gavurması, Keçi köremeninden çaykama,Soğanlı ekmek, yaprak dolması, Su böreği, Keşkek, Lokum Pilavı,Ahtapotlu Pilav, Kuru patlıcan dolması, Ot böreği, Gatmer, Baklava ve daha birçok ev yapımı yiyecekler festivale katılanları farklı lezzetlerle buluşturdu.

Seçim çalışmalarından ayırdığı kısa süre ile Festivale katılan Oyder Yönetim Kurulu Başkanı ve CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, “Bu festivalde siyaset yok, Bodrum var”diyerek başladığı konuşmasında festivali sadece Ortakent’in değil tüm yarım adanın festivali olduğunu belirtti.

Aras konuşmasına şu şekilde devam etti;

Organizasyona büyük emek veren OYDER yönetimi başta olmak üzere, desteğini esirgemeyen Bodrum Kaymakamlığı’na, Bodrum Belediyesi’ne, derneklerimize ve burada stant açan tüm üreticilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bodrum’da yaşayan herkes bu festivalin rengi, dokusu. Bodrum’un kadim kültürünü yaşatan, geleneksel lezzetlerimizi ve yöresel ürünlerimizi tüm dünyaya tanıtmayı amaçlayan, bu kültürü gelecek nesillere taşıyan ve tabii ki Bodrum ekonomisine büyük katma değer sağlayan bu tür organizasyonları  Bodrum yarımadamızın her mahallesinde hayata geçireceğiz.”

Unutulmaya yüz tutmuş Bodrum gelenek ve göreneklerinin eksiksiz yaşandığı festivalde Yöresel Halk Oyunları ekiplerinin yerel sanatçıların söylediği Bodrum türkülerinde yerel kıyafetlerle sergiledikleri oyunlara büyük ilgi gösterenler arasında Bodrum’a festival için Türkiye’nin dört bir yanından gelen katımcılar da zaman zaman eşlik ettiler.

Paylaş
Önceki İçerikMORSANAT’IN MUHTEŞEM AÇILIŞ SERGİSİ
Sonraki İçerikPURPLE IS TH COLOR İLE JAZZ
Toyga İçözü, medya ve prodüksiyon sektöründe 30 yıla yakın deneyime sahip bir profesyoneldir. Kariyerine 1991 yılında Intermedya’da satış müfettişi olarak başlayan İçözü, Milliyet Dergi Grubu, Posta, Sabah ve Star Medya Grubu gibi önde gelen basın kuruluşlarında magazin muhabirliği ve köşe yazarlığı yapmıştır. 2008-2012 yılları arasında Artı Film ve Hipa Medya’da prodüksiyon amiri olarak birçok televizyon projesine imza atan İçözü, TLC kanalında yayınlanan House Hunters Turkey programının da yapım sürecini yürütmüştür. Ayrıca 2012 yılında kurduğu bodruMania platformu ile Bodrum’un kültürel ve sosyal yaşamını aktarmaya devam etmektedir. Lisanslı yüzücü ve Enduro tutkunu olan İçözü, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir yaşam biçimini benimsemekte, aynı zamanda bir arama kurtarma gönüllüsü olarak da topluma katkı sunmaktadır. Eğitim hayatını Levent İlkokulu, Etiler Lisesi ve Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamlamıştır.

YORUM YOK

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.